torsdag 26 juli 2012

Workshop Camera, Motion Action!

Godmorgon, tyvärr funkade inte nätet på the Hostel igår kväll. Så här kommer en kortare rapport om Workshoppen jag var med om igår. Scratch 2.0 håller på att utvecklas till en onlineversion, än så länge flashbaserad. Vi fick testa Alphaversionen, den riktiga kommer förmodligen att gå i skarp drift i slutet på året. Det finns en hel del lovande saker och förmodligen kommer en enorm utveckling att ske med plugins etc.

Vi provade, som bloggtiteln avslöjar, den nya funktionen med rörelsedetektor via webbkameran. Kolla in filmen där finns lite om hur det ser ut. Det kan bli riktigt kul att jobba med i skolan. Storytelling skulle kunna vara en enorm grej med rörelse... En annan sak som var riktigt bra var en del som hette Backpack, man kan helt enkelt dra in figurer, script etc... för att återanvända. Riktigt bra funktion.

En av workshopledarna var Eric Rosenbaum, killen som har varit med att utveckla Makey Makey. Jag pratade en stund med honom och han kommer att visa Makey Makey under en demosession. Coooolt...

Efter workshoppen visade Stephen Howell den senaste versionen av Kinect2Scratch. Och den har med Z-values (nörderi...;)) och han kommer att släppa versionen idag (torsdag) på vår session med den internationella panelen. Nobuko Kishi, Manabu Sagiura, jag och Stephen... jisses. Så kul!!

Stephen och jag gick och åt en sushi, diskuterade allt mellan himmel och gjord. Han från Irland och jag från Sverige, det finns massor att prata om....


Sitter just nu och äter "frukost" på MIT-MediaLab, snart dags för första Keynote. Ha det gott. Försöker blogga under dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar