torsdag 26 juli 2012

Scratchdag 1, whaooo


Nu har jag varit med om min första offentliga speech in english, bara 4-5 min i en del av en panel. Det gick. Kul. Bilden visar före panelen. Och inte hinner jag blogga speciellt mycket heller. Massor av folk och man pratar med folk till höger och vänster. Nu är det demonstrationer och utställningar. Så himla bra organiserat.

Filmade lite av demo av Makey Makey. Whaooo, that´s cool.


Vi hörs lite senare.

3 kommentarer:

 1. Banan-synthen verkar kul!! Är den MIDI-baserad?
  Där skulle man vara :)

  SvaraRadera
 2. Makey Makey funkar ungefär som ett tangentbord. En jordkabel och sedan simulerar man olika tangenttryckningar genom att sluta kretsen vi bananen, eller vad man nu vill göra. På filmen skickas "tangenttrycken" till Scratch som spelar upp via den inbyggda Windowssynthen/Mac synth (midi). Men man kan använda vilket program som helst för att ta emot tangenttryckningarna (sluta banankretsen). Ex. Ableton Live, eller what ever synth som klarar att spela på tangentbordet som "option". Makey Makey är arduinobaserat och går att programmera om, om man vill...

  Kommer i augusti-september, har beställt två... :)

  Och Makey verkar vara väldans känsligt, så det utmärkt att spela via någon annan människa som är "jordad". Bara möjligheter... :)

  SvaraRadera