fredag 27 juli 2012

Scratchdag 2, fm. Keynote och Ignite Talks

Morgonstund hade en joggingtur ner till The Esplanade, Charles river. Frukost. Orange Line till Down Town Crossing, byte till Red line Kendall/MIT. Och till ännu en intressant dag.

Keynote
Samtal mellan Mitch Resnick, Connie Yowell och Jan Cuny. Även US är konfunderade över det minskade intresset för CS, Computer Science och framför allt det otroligt låga antalet tjejer som väljer det. Det är spännande att samma diskussion finns runt om i den västvärlden. Så, vad är problemet? Finns det en lösning?
Kanske, kanske inte. Jag tror att "den traditionella" skolan inte ger näring till tjejer att välja en sådan inriktning.

Diskussioner om tinkering kontra ramverk och att lära ut på ett mer konventionellt sätt. Gör så, gör det, vänta tills du kan det. Då kan du göra detta. Det var intressant med bilden som Connie Yowell visade, det ligger lite i den linje min hjärna tänker, men inte riktigt har fattat. Det ska stå Interest i den övre cirkeln. Connected Learning om alla cirklarna samverkar. Mycket spännande.Mitch Resnicks idécirkel för kreativitet

Ignite Talks

En spännande idé lite som Teachmeet. Fem minuter per presentatör, 20 slides och max 15 sekunder per slide. På 40 minuter hade vi fått 5-6 presentationer, med passion. Riktigt spännande modell.

Nu är det lunchtime...

Återkommer i eftermiddag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar